WWW.LOBS-ART.NL

English version      Deutsch version 

De abstracte acrylschilderijen van Dicky Lobs raken langzaam bekend bij het grote publiek. Steeds meer mensen maken kennis met de fascinerende eigen stijl van de Assendelftse. Dicky is een autodidact, wat betekent dat zij geen opleiding aan de Kunst Academie heeft genoten. Door middel van cursussen en eigen bevindingen leerde zij zichzelf de mogelijkheden om haar kunst te creëren.  

Haar creativiteit ontwikkelde zij onbewust in het familiebedrijf, waarin Dicky jaren werkzaam was. Eerst als medewerkster bij haar vader, later als zelfstandige. Na de verkoop van de brood en banketbakkerij, die eveneens de naam Lobs droeg, sloeg zij de definitieve weg in van kunstenares. Zoals de Assendelftse zelf aangeeft, bestond al heel lang de wens om schilderles te nemen. Nu zij hiervoor de tijd kreeg, volgde Dicky een cursus in Landsmeer. 

Tijdens deze cursus ontwikkelde Dicky Lobs al snel een eigen stijl. Zij begon met realistisch en figuratief, maar het abstracte sprak haar toch meer aan. Dicky haar creativiteit wordt geprikkeld door het ontastbare dat zij waarneemt in de natuur. Dit probeert zij te visualiseren door haar gevoel en intuïtie te laten spreken. Wat begint als een kleine ingeving, groeit langzaam uit tot een kunstwerk.   

Haar schilderijen zijn een fantasie van de werkelijkheid, waar de schilderes helemaal in op kan gaan. Dicky werkt met felle kleuren, lijnenspel en composities. Zoals de Assendelftse zelf ook aangeeft, zijn haar werken niet ‘fotogeniek’. Foto’s doen haar werk eenvoudig weg te kort. Zij maakt namelijk gebruik van diepte die niet weer te geven is op de illustraties, zoals deze op deze website staan afgebeeld.   

Deze diepte creëert Dicky door gebruik te maken van diverse materialen. Zo verwerkt zij bijvoorbeeld ribkarton, krantenknipsels, modelleerpasta en gaas in haar ‘materieschilderijen’. Het effect dat hierdoor optreedt, is bijzonder te noemen. Kijkt u naar haar werk van een afstand, dan ziet u het totaalbeeld en de compositie die u tot zich neemt. Wanneer het schilderij echter van dichterbij benaderd wordt, komt de combinatie van kleuren en vormen naar voren. 

Vrienden en bekenden van Dicky kunnen haar karakter terugvinden in haar werken. Haar schilderijen zijn allen vrolijk en bestaan uit warme kleuren. Doordat zij de natuur als inspiratiebron ziet, zijn de kleuren en tinten indirect verbonden met de jaargetijden. Vooral de Provence, maar ook de eigen tuin van de Assendelftse spelen een essentiële rol bij het ontwikkelen van haar kunst.  

home     schilderijen     contact

WWW.LOBS-ART.NL

Copyright © Dicky Lobs 2002-2019